Wat is Vruchtbaarheidsmassage?

Vruchtbaarheidsmassage is een diepe, en toch zachte, niet-invasieve therapie die erop gericht is om de organen in het buikgebied terug in lijn te brengen van waar ze horen, druk en spanning los te laten en het versterken van de omliggende spieren en ligamenten.
Dit zorgt op zijn beurt voor een verbetering van het bloed, de zenuwen en de lymfestroom. Gifstoffen worden uitgescheiden en voedingsstoffen, die helpen bij de opbouw van weefsels en het balanceren van hormoonstromen, normaliseren.

De massage richt zich ook op het afbreken van littekenweefsel, het helpt bij het loslaten van aangekoekte darmplakken (vaak al jaren in je darmen opgehoopt), het stimuleert de natuurlijke beweging van de darmen en zuivert van zowel lichamelijke als emotionele ballast, zodat jij en je buik je lichter én losser zullen voelen.

Waarom ligt de focus op reproductie, vertering en lage rug?

De buikholte wordt aangestuurd door dezelfde zenuwbanen; zij verbinden de organen, spieren en bindweefsels van de voortplantings- en spijsverteringsorganen met de onderste rugspieren. Als één orgaan of spier niet goed op zijn plek ligt, geblokkeerd is of beschadigd door littekenweefsel – dan zullen alle anderen worden verstoord en kunnen op hun beurt, het hele lichaam in wanorde schoppen.
Het is belangrijk op te merken dat 80% van ons immuunsysteem binnen ons spijsverteringskanaal leeft en dat immuniteit, spijsvertering en vruchtbaarheid heel nauw met elkaar zijn verbonden. Daarom is het belangrijk om het hele buikgebied te masseren en te behandelen, met als doel; het bereiken van homeostase!

Vruchtbaarheidsmassage ~ Een fusie van Therapieën

Vruchtbaarheidsmassage is een fusie van verschillende technieken aan lichaamswerk die zijn samengevoegd vanuit verschillende traditionele culturen. Elke behandeling is een mix vanuit verschillende belangrijke stromingen met technieken zoals Sacrale Massage, Rebozo, Pulsing, Reflexologie, Shiatsu & geleide visualisaties om een unieke massage ervaring te creëren, volgens de noden en behoeften van elke klant op dat moment.